Hotel Norge

Hotel Norge er Bergens største, best beliggende og mest kjente hotel. Hotel Norge er hjertet av Bergen.

Hotel Norge ble opprinnelig bygget i 1885. Etter mange ombygginger og en stor brann ble hotellet revet og erstattet med dagens bygg i 1964. Hotellbygget er tegnet av arkitekt Halfdan Grieg, og det inneholdt 347 rom og med et gulvareal på ca. 29.000 kvm.

Den 1. september 2016 startet vi en omfattende ombygging og utvidelse av hotellet. Den 29. juni 2018 åpnet nye Hotel Norge med 415 rom og ca 30.000 kvm gulvareal. Hotel Norge er igjen blitt Bergens største hotell.

Eiendomsforvalter:

Trond Toppe:   Mail: trond@reito.no     Tlf.: 994 57 062

 

 

 

Bergens Hjerte

 

 

 

 

 

 

Under renoveringen har det blitt bygget på en ny toppetasje.

Hotellet er med dette Bergens største hotell og inneholder totalt 415 rom, inkludert 17 romslige suiter, 3 barer og 3 restauranter fordelt på 10 etasjer. Her finner du også en topp moderne møte og konferanseavdeling som inkluderer et flott ballroom. Som gjest vil du akkurat som i 1885, finne et unikt og flott kart med fine illustrasjoner over «The best of Bergen» på ditt hotellrom.

Total endring i 1964

 

I over 130 år har Hotel Norge preget bybildet i Bergen og tusenvis av mennesker knyttet store og små opplevelser til hotellet. Det er hjertet i byen.

Sist hotellet gjennomgikk en total forvandling, var i årene 1961-64, og forvandlingen var da mer ekstrem enn den forestående. Den gang ble hotellet revet til grunnen og gjenoppbygget i den stilen vi kjenner i dag.

Da Hotel Norge åpnet dørene en sommerdag i 1885, var det starten på en ny epoke i Bergens historie. Nå er hotellet på nytt renovert og igjen oppstått som byens største og mest moderne. Det startet med 42 rom, -nå rommer byens storstue og hjerte hele 415 rom.

 

 

 

The Place to Be

 

 

 

 

 

 

Wallpaper Magazine is excited:

 

The Scandi aesthetic is lauded for good reason – simplicity, practicality and minimalism combined in one neatly wrapped package. The only downside is that it has become somewhat predictable as it is interpreted worldwide; a byword for pale wood, muted tones and ethereal lighting. Not so at Hotel Norge, a Bergen icon recently revamped by Dutch studio Concrete, which has energised the familiar Nordic design aesthetic with vibrant notes. This is best witnessed in the lobby of the 415-room hotel where a giant sun that changes colour throughout the day takes centre stage in a space dressed in surprisingly harmonious tones of emerald green, sapphire blue and mustard yellow. The innovative lighting is perhaps no surprise given that Flos served as the project’s lighting consultant and the design nous doesn’t end there.

In Café Norge, a room marked by an iconic wooden staircase that rises up to a mezzanine, inherited from the space’s previous life as the lobby, Nordic design is visible at every turn. Seating by Muuto, tables by Hay and ottomans by Normann Copenhagen fly the flag, whist pendant lighting by Lee Broom and rugs by Van Besouw introduce international flair.

Guestrooms are on a similar wave, each one an inviting hub of oak, brass and flashes of colour, all lit by Flos-designed hanging lamps. There’s no better place to escape the city’s bitter winter climes.

 

 

 

1 8 8 5

 

 

 

 

 

 

Den gang hestekrefter betydde en hest

 

Hotel Norge åpnet i 1885, og hadde 42 rom med til sammen 60 senger. Hotellet, som etterhvert skulle innlemme flere bygninger i kvartalet, bestod i utgangspunktet av to sammenbygde bolighus med fasade tegnet av arkitekt John Faye etter inspirasjon fra førsteklasses tyske hoteller. Det var starten på en ny epoke for Bergen.

Selv om hotellet ikke var byens første i europeisk stil, skulle det bli det som bidro mest til utviklingen av Bergens reiselivshistorie og hotell- og restaurantbransje.

Hotellets direktør Georg Pommerenk skal blant annet ha vært den første til å utstyre sine gjester med en trykket guide og kart over Bergen, som han personlig delte ut som reaksjon på at folk mente hotellet lå for langt unna sentrum, som den gang lå rundt Vågen.

Med restaurant, kafe, vinstue, biljardrom, selskapsrom og konversasjonsrom, sikret også Pommerenk hotellets overlevelse i årets turistfattige måneder, som med været i Bergen jo stort sett var de fleste. I disse månedene kunne man i tillegg være «langtidsgjest», og få full kost og losji til mellom 50 og 80 kroner måneden.

Selskapsrom kunne leies til brylluper, middager og soiréer, og til sykurs og annet lurt.