RealForum
 
Langsiktig, aktivt eierskap av kjøpesenter, hotell og kontorbygg i Bergen sentrum. Gjeldfritt pr. 2008.

HVORFOR BERGEN ?

Vi investerer i Bergen fordi vi mener det er en av de mest spennende og fremtidsrettede regionene i Norge. Her har vi en sterk basis i lokalkunnskap, kompetanse og realverdier for videre vekst og ekspansjon. http://www.brb.no/ 

250bg009Bergen var Norges og vestlandets historiske hovedstad fra Norge ble samlet og helt opp til 1814. Frem til 1830 var den fremdeles Norges største by. Gjennom det hanseatiske forbundet var byen i århundrer kjent for sine sterke internasjonale kontakter og sitt langtrekkende handelsnettverk. Bergenserne er viden kjent for sin stolthet av- og sterke tilknytning til, byen mellom de berømte 7 fjell. Byen har klart å beholde mye av sin småbysjarm, samtidig som den har dyrket frem store internasjonale bedrifter innen shipping, oljevirksomhet og utviklet sine mangehundreårige handelstradisjoner.

Med sin amfiaktige beliggenhet, med småhus som klatrer oppetter de bratte fjellsidene som omkranser havnen, er byen et spektakulært skue. Sammen med den unike beliggenheten som innfallsport til fjordene, gjør dette Bergen til det mest ettertraktede turistmålet i Skandinavia. Ikke så rart kanskje at cruiseskipene nærmest ser ut til å komme inn byfjorden i kø i sommerhalvåret.

Fakta:

Bergen er en egen kommune i Hordaland og er Norges nest største by med 242 854 innbyggere per 1. april 2006. Byen er i sterk vekst og antall innbyggere passerte 250.000 i løpet av august 2008. Bergen storbyområde har ifølge Statistisk Sentralbyra 369 099 innbyggere per 1. januar 2006 og er med en årlig vekst på nær 5 000 det urbane området i Norge som – etter hovedstadsområdet – vokser raskest. Kommunen omgis fra nord og med klokken av Lindås, Osterøy, Vaksdal, Samnanger, Os (i sør), Austevoll, Sund, Fjell, Askøy og Meland. 250Bergen001

Bergen er et populært reisemål for både norske og utenlandske turister, og er en av Europas største anløpshavner for cruiseskip. Bergen er utgangspunkt for Hurtigruten (skip) og endestasjon for Bergensbanen (tog). Det går også ferjer til Hanstholm og Hirtshals i Danmark, Newcastle i Storbritannia samt til Island og Færøyene.

Bergen lufthavn, Flesland er byens internasjonale flyplass og hovedflyplass for vestlandsregionen. Best lokalisert i Norge for turisme i vestlandets atrraktive "Fjord" destinasjoner. Nordmenn reiser mer med fly per hode enn noen andre europeiske land. Bergensere ligger over det norske gjennomsnittet.

Bergen fikk eget universitet i 1946. Universitetet i Bergen har i dag rundt 17 000 studenter og 3 000 ansatte. Byen har flere forskningsinstitutter som Havforskningsinstituttet, NIFES og Chr. Michelsens Institutt CMI. Her finnes også statlige etater som Fiskeridirektoratet. Bergen var et eget fylke til 1972, da byen ble innlemmet i Hordaland.

Byen er omgitt av syv fjell: Sandviksfjellet, Rundemanen, Fløyen, Ulriken, Løvstakken, Damsgårdsfjellet og Lyderhorn. I byvåpenet fremstår de syv fjell stilistisk som byens fundament. Det gamle navnet på Bergen var Bjørgvin, som betyr 250historiskebergen33f«engen mellom fjellene». Gullfjellet med sine 987 moh. er for øvrig det høyeste fjellet i Bergen kommune og ligger i Arna bydel.

Bergen ble grunnlagt av Olav Kyrre i 1070 og var Norges hovedstad frem til 1299 da denne funksjonen ble flyttet til Oslo, men var fremdeles landets største by til ut på 1830-tallet. Byen var fra ca. 1350 til ca. 1750 preget av den hanseatiske handelsvirksomheten, som Bryggen i Bergen minner om.

Politikk
Bergen kommune innførte et parlamentarisk styringssystem i juni 2000. Dette tilsvarer det nasjonale styringssystemet, med regjeringen som utøvende makt. I Bergen er det byrådet som er den utøvende makthaver. Et parlamentarisk styringssystem gir bystyret kontroll over den utøvende makt (byrådet). Det er flertallet i bystyret som avgjør hvem som skal ha byrådsmakt.

Bystyret er kommunens øverste politiske organ og skal føre tilsyn og kontroll med alt som kommunen er involvert i. Bystyret velger en byregjering (byråd) som er ansvarlig overfor bystyret. Byrådet er avhengig av å ha bystyrets tillit. En rekke ordninger regulerer forholdet mellom bystyret og byrådet.

Bystyret i Bergen består av 67 folkevalgte politikere fra ni forskjellige partier (Høyre, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti, Rød Valgallianse, Pensjonistpartiet, Venstre og Senterpartiet), samt én uavhengig representant. Gunnar Bakke (Frp) er ordfører i Bergen og leder bystyrets møter. Syv av bystyrets representanter er heltidspolitikere (kommunalråder).

Dobbelklikk på bilde for å se full størrelse
Bergen kommune valgte 27. oktober 2003 sitt andre byråd. Byrådet i Bergen utgår av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre, med Fremskrittspartiet som støtteparti i bystyret. Byrådet består av fem heltidspolitikere og fire rådgivere fra byrådspartiene. Monica Mæland (H) er byrådsleder.

Bydeler
Kommunen består av bydelene Bergenhus, Årstad, Fyllingsdalen, Laksevåg, Ytrebygda, Fana, Arna og Åsane. I en periode på slutten av 1990-tallet til 2003 var kommunen organisert i bydeler, men denne organisasjonsformen er nå forlatt.

250kommunevaapenmbunnBergens bydeler, folkemengde pr. 1.1.2006:Ønsker du å leie ? Skriv inn ditt navn og nummer så ringer vi deg så fort vi kan


651921Vågsalmenning 3, 5014 Bergen   Man-fre 09.00 - 16.00 :   Tlf.: 48 95 90 83   Send oss en mail  

Webmaster   |   B R A N D M A K E R   A S   |   e-go webditor   |   Valid XHTML 1.0

EGO
e-go
Brukernavn: Passord: